Karamanoğlu Mehmet Bey İlkokulu

Vizyon: Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, sorgulayan, araştıran, milli ve evrensel değerleri tanıyan, benimseyen, özgüveni yüksek, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, yüzü medeniyete dönük çağdaş bireyler yetiştirmek, akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş, ilimizde tercih edilen bir okul olmaktır.

Misyon: Yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren öğretmen kadrosuyla, öğrenci merkezli eğitim veren, teknolojiyi kullanan, velilerin ihtiyaç duydukları her an okul idaresi ve öğretmenlerine ulaşıp rehberlik hizmetlerini alabildikleri, öğrencilerinin başarılarını ön planda tutup, kaliteden ödün vermeyen çağdaş bir eğitim kurumuyuz. Öğrenci ve öğretmenlerimize 21. yüzyıl becerilerini kazandırmayı amaçlayan bir kurum olarak, sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra eTwinning Projeleri, TEKNOFEST projeleri ve ERASMUS Projeleri yapmaya devam edeceğiz. Kapsayıcı eğitim anlayışı ile özel eğitim öğrencilerimizin ihtiyaç ve becerilerini de göz önüne alarak projelerimize dahil etmekteyiz. Yaptığımız projelerin yaygınlaştırmasını da yaparak görünür hale getirmekteyiz. Diğer okullara örnek teşkil eden okul web sitemiz, pek çok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Ayrıca, öğretmenlerimiz kendi okulumuzda ve diğer okullarda açtıkları eğitim kursları ile pek çok öğretmen ve öğrenciye proje hazırlama tekniklerini öğretmektedir. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne okulumuz tarafından hazırlanıp, gönderilen beş adet sosyal sorumluluk projesinin il genelinde koordinatörlüğünü yürütmekteyiz.

Başarılar: *Okulumuz Beyaz Bayrak sahibidir. *Beslenme Dostu Okul belgemiz vardır. *Satrançta il birinciliğimiz vardır. *Zeka oyunlarında il derecelerimiz vardır. *eTwinning Ulusal Kalite Etiketi, *eTwinning Avrupa Kalite Etiketi Sahibiyiz. *TEKNOFSET Projelerimiz finale yükselmiştir. *Başarı ile yürütülmüş ERASMUS Projelerimiz vardır. *Başarıyla yürütülen mentörlüğünü de yaptığımız pek çok sosyal sorumluluk ve eTwinning projemiz vardır.

Saatler: 08.30 - 14.55
Isınma: KALORİFER(KOMBİ)