E.C.E. ( Empathy With The Colloboration and Emotions) DUYGULARIN İŞBİRLİĞİ İLE EMPATİ

.C.E. Projesi kuruculuğunu okulumuz okul öncesi öğretmeni Raziye GENÇER PETEK 'in yaptığı bir projedir. Okul öncesinden, liseye bütün kademelerden 10 Türk, 2 İtalyan,2 Romanya'lı ve 1 Azeri öğretmeninin görev aldığı projemizde empati her yönüyle ele alınmıştır.

27.04.2022 233

" Bu proje; öğrencilerin, kendi çevrelerinden başlayarak, bütün dünyadaki insan bitki ve hayvanların farklı özelliklerini tanıma, onların yaşamları hakkında fikir sahibi olma, empati kurma, hoşgörü davranışı geliştirme gibi özelliklerini geliştirmek amacı ile kurulmuştur. Bu bağlamda öğrenciler hoşgörünün, kültürel açıklığın ve diyaloğun önemini kavramış, hoşgörüsüzlüğün, ayrımcılığın ve ön yargıların toplumları nasıl olumsuz etkilediğini araştırmışlardır. Farklı ülkelerden ayrımcılık karşıtı aktivistlerin yaşam öyküleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında fikir sahibi olmuşlar ve bunları nasıl devam ettirebilecekleri konusunda kendi yaratıcı fikirlerini ortaya koymuşlardır.

Kış aylarında kediler için barınak, kuşlar için yemlikler tasarlayıp yapmışlar, bitki yetiştirip büyüme aşamalarını gözlemlemişlerdir. Son olarak diğer coğrafyalarda yalayan insanlarla empati kurma adına, insan hakları savunucularının hayatlarını incelemişlerdir.

Bu projeye ilimizden; Yunus Emre Ortaokulu'ndan Ali Remzi ZENGİN ve Karaman Lisesi'nden Özlem KESİCİ ÜNVER de öğrencileri ile birlikte katılmıştır.

Proje tanıtım videosu için Tıklayınız.

27-04-202227-04-202227-04-202227-04-202227-04-202227-04-202227-04-2022